olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

8 продуктів, щоб запобігти тромбозу та інсульту

*
Щоб запобігти утворенню згустків крові та тромбозу, які є вкрай небезпечними для здоров'я, треба їсти продукти, які допомагають контролювати рівень холестерину і поліпшити кровообіг.

Тромбоз та емболія пов’язані з непрохідністю кровоносних судин, що може призвести до смерті.

Тоді як тромбоз виникає в венах і артеріях, емболія – це фактично міграція тромбу по кровоносній системі. Багато людей ризикують, особливо ті, хто має варикозне розширення вен.

Що ви можете зробити, щоб запобігти цій серйозній проблемі? Зрозуміло, що неможливо на 100% уникнути цих розладів, але ви можете знизити ризик, ведучи здоровий спосіб життя.

Змінити свої звички, свій спосіб життя – це під силу кожному. Якщо у вас є спадкова схильність до тромбозу, саме час подбати про себе, критично переглянути своє харчування і вести активніший спосіб життя.

Чому виникають тромбоз і емболія.

Немає єдиного джерела цих розладів. Обидва вони засновані на різних чинниках, які зазвичай пов’язані зі способом життя, генетичними факторами та іншими супутніми захворюваннями:

* високий рівень холестерину і тригліцеридів
* тривале сидяче положення
* протизаплідні таблетки або гормони естрогену (особливо для жінок, які курять)
* нещодавнє перенесення операції
* вагітність
* ожиріння
* проблеми з серцем або нирками
* генетична схильність

Як бачите, багатьох із цих факторів ризику не можна уникнути. Але тільки тому, що ви вагітні або маєте високий рівень холестерину, не означає, що у вас з’являться тромби. У вас є ризик, але це не причина і наслідок.

З’ясуймо, як тромбоз відрізняється від емболії:

* Тромбоз – скупчення крові у венах або артеріях через згортання, зміну кровоносної судини або пошкодження артеріальної стінки.
* Емболія може бути наслідком тромбозу або накопичення жиру, амніотичної рідини чи навіть бульбашок вуглекислого газу (у випадку аквалангістів або людей, які займаються дайвінгом).
* Емболія – це закупорювання артерій у будь-якій частині тіла, наприклад, у легенях.

Які продукти можуть допомогти запобігти тромбозу та інсульту?

*

1. Лимон

Про користь лимонів Ви добре обізнані, про те, що вони є прекрасним засобом, щоб зміцнити імунну систему, вивести токсини й боротися з наслідками впливу вільних радикалів.

* Але чи знаєте ви, що лимони можуть бути дуже потужними, коли доходить до покращення кровообігу і збільшення виробництва червоних кров’яних клітин?

Щодня пийте воду з лимонним соком або додайте трохи цього соку до заправки для салатів.

2. Оливкова олія

* Оливкова олія – це природний дар, який багатий на омега-6 жирні кислоти, які ідеально підходять для зниження рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.

* Завдяки оливковій олії ви можете зберегти артерії гнучкими та зменшити накопичення нальоту, який може перешкоджати кровотоку і підвищити ризик тромбозу.

3. Авокадо

* Авокадо в помірних кількостях не викликає ожиріння і може бути навіть кориснішим, ніж оливкова олія.
* Спробуйте їсти половину авокадо тричі на тиждень на сніданок. Ваше здоров’я буде вам вдячне.

4. Зубчик часнику щодня



* Їжте зубчик часнику принаймні один раз на день.
* Часник багатий на алліцин – лікувальний фермент, який дбає про здоров’я серця та імунної системи, а також має антикоагулянтний ефект, що стимулює кровотік.

5. Селера

Селера багата на антиоксиданти, вітаміни та фітоелементи, які регулюють кров’яний тиск.

* Цей овоч також допомагає знизити рівень кортизолу (гормону стресу) в крові, який може дуже негативно позначитися на здоров’ї серцево-судинної системи.
* Якщо ви будете вживати селеру регулярно сирою або в складі соку, ви матимете більш чисті та гнучкі артерії з меншим нальотом.

6. Журавлинний сік

* Одним із найкращих натуральних варіантів для поліпшення кровообігу є журавлина.
* Завдяки антикоагулянтній дії цієї ягоди ви поліпшите кровообіг. Це дивовижно.
Пийте журавлинний сік і купуйте сушену або навіть заморожену журавлину, коли сезон скінчився.

7. Червоне вино

Келих червоного вина щодня може зменшити ймовірність серцевого нападу або інсульту.

* Цей виноградний напій багатий на потужні антиоксиданти, а також етанол, які регулюють рівень “поганого” холестерину.
* Червоне вино також затримує утворення нальоту в артеріях і покращує кровообіг.
* Пийте червоне вино в помірних кількостях і скористайтеся його перевагами.

8. Морква

* Усі люблять моркву. Вона свіжа, приємна на смак і підходить до всього. Вона також корисна, коли йдеться про запобігання тромбозу та емболії.
* Це тому що вона є чудовим джерелом бета-каротину – речовини, яка зменшує ймовірність інфарктів і балансує рівень холестерину.

Tags: Корисні властивості їжі

Recent Posts from This Journal

  • Чому розгнівалися бджоли і всіх покусали ?

    ( Подія реальна, не вигадана ) До дідуся пасічника приїхав онук з міста. Дідусь показав йому будиночки в яких живуть бджілки, розповів що бджілки…

  • Нічний вогонь

    Вчора, як стемніло ми почули запах диму у повітрі. Почали розглядати що горить. Виявилося горить трава на наших буграх. На луках траву скосили, а…

  • Смачні сидерати

    Зараз увійшли у моду сидерати. Раніше і слова такого ніхто не чув, а зараз усі городники наввипередки намагаються засіяти свої грядки сидератами. З…

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 7
Buy for 50 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments