М'ясо, то звичайно смачно. Хіба ж може бути не смачною куричка, запечена у духовці. Рум'яна скориночка, приємного помаранчево-коричневого кольору, хрумка. А м'ясо ніжне, соковите. Коли вона смажиться, то аромат неймовірний, а коли вже готова то смак такий що їв би і їв ...
От тільки така смакота, м'яко кажучи, не зовсім безпечна для людини.
Раніше ж як було ? Куричка навесні нанесе певну кількість яєць, потім починає квоктати, і квокаючи сідає на них, гріє їх своїм теплом 21 день, і з них вилуплюються жовтенькі і рябенькі пушнастики - курчатка. Потім курка-квочка "няньче" тих пушнастиків, водить їх, спочатку по двору, потім по всіх чагарниках, які тільки знайде, гребеться як навіжена, виколупує їм різних черв'яків і комах, привчає їх до здорової їжі. Потім вони підростають, починають гребтися скріз сами, добуваючи різну курячу смакоту. Бігають у пошуках де б погребтися, та так, що мама-квочка вже за ними ледь встигає ;)))
Так десь через півтора місяці, квочка перестає за ними бігати, і стає просто куркою, а курчата стають самостійними, не дивлячись на те що їм ще рости і рости. Їдять вони природну властиву для них їжу, і ростуть вони природно, аж до середини осені.
Зараз же картина зовсім інша. Яйця в більшості люди закладають в інкубатор, коли курчата з'являються на світ, їх з перших днів починають напувати різними препаратами щоб вони не хворіли. Препарати в основному антибіотики. Паралельно з антибіотиками, їм додають до харчів стимулятори росту, щоб скоротити їхній природний період зростання вдвічі. Якщо цього не робити, то птахівництво буде не вигідне для фермерів. Курчата швидко ростуть, а препарати які бережуть їх від хвороб і допомогаю їм швидко рости, накопичуються в їхньому організмі.
Коли їх пускають на м'ясо, то препарати нікуди не діваються, і люди з'їдають їх разом з м'ясом. От тільки курей препарати свого часу від хвороб берегли, а у людей - навпаки викликають хвороби. Стимулятори росту, також роблять свою справу, у одних людей викликають ожиріння, а у інших стимулююсть ріст пухлин.
Базарна домашня куриця також у більшості не є безнечною. Тому що у наші часи, ті люди, які вирощують курей на продаж м'яса, купують комбіновані корми, такі ж, які використовують фермерери, з тими ж стимуляторами росту, а також дають курям антибіотики, щоб кури не подохли раніше ніж їх можна буде пускати на м'ясо.
Беспечними є лише кури, яких люди вирощують виключно для своєї сім'ї, і годують їх природною їжею.
https://olga-den-7.dreamwidth.org/143980.html
Journal information