olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Чи можна їсти мед у стільниках разом з воском.

*
Чи можна їсти мій гостинець разом з воском ? ;)))



Може здатися, що мед у стільниках - лише красива натуральна упаковка, але це зовсім не так. Такий мед - продукт справді унікальний. Але ось чи можна їсти його разом з вощинами?

Про користь стільникового меду

Стільниковий мед надходить до вас на стіл саме таким, яким і повинен бути: повністю натуральним, ароматним, смачним і на 100% стерильним. Такий мед, якщо зберігати його правильно, може залишитися рідким цілий рік, а то й більше - це ще один доказ герметичності і надійності бджолиної упаковки. Якщо ви купили його, знайте - вам пощастило. Для здоров'я він набагато корисніше звичайного, штучно викачаного з стільників і зібраного в банки або бочки.

Але забудемо на хвилину про мед і повернемося до самих восковим стільників. Чи корисні вони й чи несуть хоч якусь користь крім пакувальної? Звичайно, так! Стільниковий мед набагато смачніший і ароматніший звичайного не тільки через зберігання у герметичних бджолиних контейнерах, частину безцінних цілющих властивостей йому додає і віск. Справа в тому, що віск має дуже складний біохімічний склад, містить вітаміни, мінеральні речовини, складні ефіри, вуглеводні і жирні кислоти. Саме завдяки дуже багатому складу віск часто використовують в косметичних засобах і медичних препаратах.

Природна жуйка

Отже, відмовляти собі в такому корисному натуральному продукті, звичайно ж, не варто. Але як же використовувати віск зі стільників правильно? Дуже просто. Якщо ви хочете поласувати порцією меду, просто відріжте або відламайте шматочок стільників і розжовуйте в роті до тих пір, поки весь їх вміст не потрапить в шлунок. Після цього на язиці залишиться зім'ятий кульку віск. Випльовувати його ні в якому разі не варто, адже всередині ще безліч корисних речовин!

Віск можна ще довгий час розжовувати в роті, як жуйку. Від температури людського тіла він розм'якшується і стає дуже пластичним. Подібна процедура дозволить позбутися від бактерій і хвороботворних мікроорганізмів у ротовій порожнині, вилікувати хвороби горла і верхніх дихальних шляхів, а також освіжить подих. При регулярному жуванні стільникового воску можна позбутися від запалень ясен, стоматиту та хронічного болю в горлі.

Відмінний адсорбент

Ковтати віск теж можна, більш того, це навіть дуже корисно. Справа в тому, що в кишечнику він виступає в ролі натурального адсорбенту і вбирає безліч токсичних і шкідливих для організму речовин, виводячи їх назовні. А оскільки віск повністю натуральний і не всмоктується кишечником, то про яку-небудь шкоду для здоров'я турбуватися не варто. Зрозуміло, вживати стільниковий віск слід в розумних межах. Тієї порції, що ви з'їсте разом з максимально прийнятною кількістю меду, цілком достатньо.

Звідси :

https://olga-den-7.dreamwidth.org/170216.html

Tags: Корисні властивості їжі
Subscribe

Posts from This Journal “Корисні властивості їжі” Tag

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 10
Buy for 50 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments