olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Фейхоа..., що це таке?

*


За смаком та запахом фейхоа нагадує щось середнє між ківі та полуницею, а декому відчувається ще й присмак ананаса. Щоб добре розпробувати смак фейхоа, потрібно вживати виключно достиглі плоди. Біда в тім, що спілі фейхоа дуже м'які, їх легко можна пошкодити і вони дуже швидко псуються, тому в магазинах продають не зовсім достиглі плоди. Щоб корисні властивості фейхоа проявились максимально, можна купити твердуватий плід і не вживати його ще декілька днів, щоб він дозрів: фрукт має бути м'який, а його м'якоть повинна нагадувати желе.

Корисні властивості фейхоа

Фейхоа – природне джерело йоду. Цей елемент добре впливає на роботу щитовидної залози, у випадках її дисфункції. При чому водорозчинний йод у складі фейхоа чудово засвоюється організмом людини.

Мінеральний склад фейхоа теж великий. Калій, магній, фосфор, залізо, цинк – ця рослина містить безліч корисних для організму речовин.

В плодах фейхоа є практично всі вітаміни, які необхідні нашому організму.

У фейхоа високий вміст вітаміну С, тому цей фрукт – чудовий помічник в періоди епідемії грипу та ОРЗ. Вживайте фейхоа – зміцнюйте імунітет.

Корисний фейхоа для травної системи. М'якоть фейхоа містить пектин і володіє легким послаблюючим ефектом. В шкірці фрукта, навпаки, містяться дубильні речовини. Її можна засушити та подрібнити і вживати при розладах шлунку.

Свіжа шкірка фейхоа містить антиоксиданти – катехін та лейкоантициан. Вони сприяють омолодженню організму. Тому, інколи, корисно буде з'їсти фрукт повністю, не чистячи.

Плоди містять велику кількість ефірного масла, вітамінів та йоду, які допомагають подолати депресію, в'ялість та повернути силу. Наявність ефірних масел робить фейхоа чудовим компонентом для інгаляцій. З'їла м'якоть – шкірку залийте кип'ятком. Ожна додати ложку соди. Потрібно подихати над таким розчином декілька хвилин під рушничком. Це хороших спосіб боротьби та профілактики нежитю.

Допоможе фейхоа при гастриті. Корисним буде фрукт тим, хто страждає через атеросклероз, анемію та авітаміноз.
Для тих, хто слідкує за фігурою: фейхоа – один з найбільш низькокалорійних фруктів. Та вживати його слід з обережністю, оскільки часте вживання фейхоа може призвести до передозування йоду.

Шкідливі властивості

Фейхоа не слід вживати тим, хто хворіє на цукровий діабет, оскільки фрукт містить багато цукру, тим, хто страждає від ожиріння та людям з індивідуальної непереносимістю фейхоа.

Звідси :

https://olga-den-7.dreamwidth.org/174041.html

Tags: Корисні властивості їжі
Subscribe

Posts from This Journal “Корисні властивості їжі” Tag

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 10
Buy for 50 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments