© "Хліб всьому Голова !", - чула я з дитинства, і отримувала добрячої прочуханки від дорослих, якщо ненароком клала хліб на стіл догори нижньою частиню. "Все життя буде перевернуте до гори ногами, якщо будеш так хліб класти ", сварилися старші.
Хліб у нас на столі зазвичай був білий і їли його досхочу. Ніхто не переймався тим, що білий хліб, нібито, шкідливий. І, дякувати Богу, у нас в сім'ї ніхто не потерпав від ожиріння. Зайвої ваги у нас у сім'ї не було ні в кого.
І от, ізраїльські вчені, провели дослідження і прийшли до висновку, що білий хліб не несе загрози здоров'ю.
Дослідженням даного факту займалися представники Інституту Вейцмана. Фахівці провели експеримент, в якому були задіяні сорок чоловік. Учасники вживали хліб як з білої муки, так і інші його види. Результати показали, що різні види хліба спровокували збільшення рівня цукру в крові людей. Це дало зрозуміти, що різниці між впливом різних видів згаданого продукту на організм людини немає.
Отже, ожиріння може наступити, якщо вживати будь-який хліб в надмірних дозах. Що занадто, то не здраво ! ;)))
Також ризик виникнення зайвої ваги визначаються реакцією кишкових бактерій на конкретний продукт харчування.

Crossposts: https://olga-den-f.dreamwidth.org/275165.html
Journal information