olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Розігріті продукти можуть бути небезпечні для людини: медики попередили про можливі наслідки

*
Розігрівання "вчорашніх" або раніше приготованих продуктів - буденне явище у нашому житті. Кидаючи вже приготовані продукти на сковорідку, або ставлячи їх у мікрохвильовку, ми думаємо, що чинимо правильно: адже підігріта їжа смачніша, ніж холодна. Та, як з'ясувалося, розігріті продукти можуть стати міною уповільненої дії для нашого організму.



Виявляється, розігріті продукти не лише втрачають свої корисні властивості, але й можуть набувати шкідливих якостей, небезпечних для життя людини. До таких продуктів, які категорично не можна розігрівати, медики відносять буряк, м'ясо, гриби, курячі яйця та картоплю.

Буряк при розігріванні повністю втрачає всі свої корисні властивості і перетворюється на абсолютно даремний продукт, який нічого не дає нашому організму.

Ще одна група розігрітих продуктів, які нічого не приносять людині, крім шкоди - м'ясні страви. По-перше, м'ясо при розігріванні втрачає багато своїх смакових якостей. По-друге, при підігріві м'яса розщеплюються легкозасвоювані білки, які оно містить. Через це воно стає марним. Однак і це ще не все: цей розігрітий продукт перетворюється в джерело канцерогенів, які поступово накопичуються в організмі.

Те ж саме стосується і грибів, які в розігрітому вигляді втрачають білки, що входять до їхнього складу, і замість цього стають вмістилищем канцерогенів.

Чимало канцерогенів утворюється при розігріванні вже зварених яєць або яєчного омлету. Корисні мікроелементи, які містяться в цих свіжоприготованих стравах, під впливом нагрівання розщеплюються, а ось концентрація різних токсинів і канцерогенів різко зростає.

Як з'ясувалося, не варто розігрівати і картоплю - страву, яка, мабуть, найчастіше піддається неодноразовій термообробці. Їжа, до складу якої входить картопля, при розігріванні стає шкідливою. В першу чергу - через розпад крохмалю, що міститься в картоплі.

Тому найкраще з'їдати ці та інші продукти свіжоприготованими. Та, якщо все здолати за один присід не вийшло, краще з'їжте ці страви, не вдаючись до розігрівання. А щоб зробити їх більш прийнятними для споживання, дістаньте їх із холодильника заздалегідь, щоби вони змогли набути кімнатної температури.

https:/health.today.ua/russkyj-razogretye-produkty-mogut-byt-opasny-dlya-cheloveka-medyky-predupredyly-o-vozmozhnyh-posledstvyyah/

Crossposts: https://olga-den-f.dreamwidth.org/532793.html

Tags: Здоров'я: Шкода їжі
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • © Велопрогулянка. ;)

    * © Сьогодні прогулялася з дачі в райцентр на велосипеді. Ну, там на базар, у супермаркети ... Проїхала не багато, всього 30 кілометрів, з зупинками…

  • © 14 вересня. Сьогодні Семен Літо продає.

    * © Сьогдні День Семена літопродавця. Недолюблює Семен літо, не подобається йому спека, і тому він кожного року, 14 вересня влаштовує торги - продає…

  • © 11 вересня. Останній день бабиного літа.

    * © Останній день бабиного літа. Був теплий але дув дуже сильний вітер і вихрилося. Закінчилося перше молоде бабине літо. Через два дні настане…

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 13
Buy for 200 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments