І от натрапила в інтернеті салат з сирого бурячка, а він таки не поганий !
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г сирого буряка
2-3 ст. ложка винного оцту
Пів чайної ложки солі
1 ч. ложка цукру
100 г оливкової олії ( можна будьяку іншу, яка є )
Приправа:
2-3 зубки часнику
Пів чайної ложки чорного меленого перцю
Пів чайної ложки червоного меленого перцю
1 ч. ложка меленого коріандру
ПРИГОТУВАННЯ:
Буряк беремо твердий, інакше буде складно його подрібнити. Буряк очищуємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, тремо на тертушці для корейської моркви, можна й на звичайній - як Вам до вподоби.
Часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через часникодавку.
У буряк додаємо оцет, сіль, цукор, перемішуємо і даємо йому постояти. Зайву рідину зливаємо (можна і залишити). Потім додаємо приправу або свої спеції: часник, коріандр, чорний і червоний перець. Все добре перемішуємо.
Якщо будете використовувати свою приправу, що не магазинну, то з кількістю спецій можна поекспериментувати. Додавайте невеликими порціями і підбирайте за своїм смаком, смак. адже у кожного різний. Буряк повинен бути і солонуватий, і солодкуватий, і кислуватий, і в той же час ці смаки повинні гармонійно змішуватися, що додасть йому ідеального смаку.
Найголовніше не забути додати рослинну олію, щоб буряк став ароматним і смачним. Для цього рослинну олію розігріваємо, доводимо її майже до кипіння. Гарячою олією поливаємо буряк, все добре перемішуємо. Можна в олії мідсмажити подрібнену цибулинку, тоді запах і смак взагалі буде особливим.
Буряк по-корейськи готовий.
Тепер залишилося перекласти в скляну банку і відправити в холодильник настоятися.
Смачного !
Journal information