olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Що таке шафран ?

*
шафран

КолисЬ моя бабуся говорила : " Якщо без шафрану - то і не булка, а тим більше не пасха ". Ця спеція, не дивлячись на те, що вона дуже дорога, завжди була у моєї бабусі. Вона знала як з нею поводитись, і як її використовувати.

Взагалі то спеція шафран, це тичінки і пестики крокуса, ті що червоненькі і жовтенкі в серединці квіточки на фото :

шафран2

Як використовувати шафран в кулінарії?

Шафран вважається найдорожчою спецією, і перш, ніж купувати такий цінний інгредієнт, потрібно дізнатися, як його використовувати. Висока ціна шафрану пояснюється тим, що квітки цієї рослини збирають вручну, і щоб отримати кілограм шафрану, треба перебрати сотні тисяч квіток.

шафран3

Шафран має специфічний гіркуватий і дуже пряний смак, злегка пекучий. Додають його в рибні та прозорі супи з м'яса, запіканки у бульйони і м'ясні страви, страви з птиці, плов, тісто. Продається шафран у вигляді порошку дуже інтенсивного жовтого кольору з характерним запахом. Кладуть його в блюдо в дуже малих кількостях. Для того, щоб точно відміряти необхідну кількість шафрану, користуються спеціальною ложечкою на 1-2 мл або кладуть його «на кінчику ножа», не більше.

Порошок додають у вже готову страву і дають йому час ввібрати аромат спеції. Хвилин через п'ять після того, як додали шафран, їжа набуває красивий золотистий колір, приємний аромат і пікантний смак.
Шафран використовують і як натуральний харчовий барвник для підфарбовування лікерів, сирів, вершкового масла. Але спочатку рекомендується випробувати його на невеликій кількості продукту, оскільки ця спеція досить примхлива і не завжди розчиняється так, як потрібно. В кондитерських виробах шафран застосовують як ароматизатор. Взагалі ж радять шафран додавати в їжу не в порошку, а спочатку прожарити його, потім залити молоком і тільки потім додавати в їжу.

Так збирають квіти шафрану :

шафран1

Tags: Корисні властивості спецій, Шафран
Subscribe

Posts from This Journal “Корисні властивості спецій” Tag

  • © Мої крокуси.

    * © Маточка і тичінки крокуса - називаються шафран. Це спеція, яка має дуже цілющі властивості. У мене крокусів не багато. Кольори різні. На даний…

  • 5 специй, которые уменьшат вред от кофе

    * Употребление кофеиносодержащих продуктов не очень желательно для некоторых людей: беременных женщин, людей с повышенной нервной возбудимостью и…

  • Чай с корицей – прекрасное антистрессовое снадобье .

    * Активизирует работу почек, печени, желчного пузыря. Снижает количество сахара и холестерина в крови. Корицу наиболее часто применяют в выпечке,…

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 13
Buy for 200 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments