Cucurbita - так називається гарбуз на латині, це найбільша багатонасінні ягода в світі, яку багато хто з нас звикли вважати овочем. У гарбузі міститься величезна кількість безцінних речовин - вітаміни, мінерали, пектини. Все це «багатство» здатне очистити і відновити клітини печінки, які регулярно піддаються атаці токсинів і шкідливих речовин.
Очищення печінки гарбузом можна провести різними способами:
1 спосіб :
За допомогою гарбузового насіння, яке подрібнюють і змішують з рослинним маслом. Суміш потрібно нагріти на пару або водяній бані, не доводячи до кипіння і залишити настоюватися на тиждень.
Розрахунок суміші - стакан подрібненого насіння гарбуза на півтори склянки олії. Пити засіб потрібно по чайній ложці перед кожним прийомом їжі за півгодини протягом 2-х тижнів.
2 спосіб :
Беруть невеликий гарбуз вагою до 2-х кілограмів. Зрізають верх і вибирають м'якоть та насіння, а всередину заливають мед - 200-250 грамів. «Посудину» яка утворилася з гарбуза знову накривають зрізаною частиною, обмотують чистою тканиною і десять днів витримують у темному, прохолодному місці. Після закінчення 10 днів, те, що вийшло всередині, зливається і приймається по столовій ложці тричі на день перед їжею. Курс лікування триває 3 тижні. Якщо склад закінчується, можна приготувати новий.
3 спосіб
Варіант для тих, у кого немає часу готувати настої, відвари. Кожен день потрібно їсти подрібнений на дрібній тертці сирий гарбуз в обсязі не менше 500 грамів. Отриманий засіб не можна змішувати з іншими овочами, тобто робити салат, очищення печінки гарбузом має використовуватися як моно ліки. М'якоть гарбуза можна замінити свіжоприготованим соком - по 500 мл щодня, проте це вимагає набагато більше зусиль і тимчасових витрат.
Детоксикація за допомогою гарбуза вважається відносно безпечним способом, хоча і тривалим.
Journal information