olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Креакли будуть вражені, дізнавшись що вони їдять.

*
"Ціле покоління виросло в дискурсі" це ви там залишилися і п'єте горілку - а я досяг і п'ю віскачок не нижче 12-ти років ". І тут такий облом. Рукола, нате вам, краснодарська. Та заради цього люди жили, вписувалися в темки і вбудовувалися в схемки, кидали, прогризали шлях до світлого майбутнього, осяяному неоновими логотипами престижних брендів і високою калорійністю вдало сфотканих страв?

А скажи їм, що, наприклад, престижна італійська приправа орегано - це всього лише материнка, яку їхня бабця заварювала їм в дитинстві від кашлю - вдавляться від жаху буття і недосконалості світу.

А моцарелла - це якщо в молоко хлюпнути кислого вина (оцту, кажучи простіше), і відкинути на марлю. Неліквід, в загальному, який потрібно утилізувати хоч якось, коли пити ніхто вже не може, .

Добити тим, що суші - це коли жебрак рибалка (якого на березі за блиск ножа просто зарубає будь-який самурай) сидить у морі в човні і кваплячись, зрізає часточками м'ясо зі свіжоспійманої риби, тому що розвести вогонь не можна. Потім вмочує в оцет, тому що в рибі веселі черв'ячки кишать, а потім лізе холодною рукою в мішок з рисом, скачує там клубочок вологого і солоного від морської води рису і жре оце. Причому панічно озираючись, чи не бачить ніхто - вони взагалі це в мозок не зможуть укласти.

Можна провести "контрольний постріл", розповівши, що таке фондю. Це коли жебрак, швейцарський селянин, обігріваючи взимку хату власним теплом, повзе в льох (а там все вже з'їдено) і збирає скам'янілі обрізки сиру, щоб розігріти їх і коли вони стануть м'якими - щоб туди сухарі вмокнути. Просто тому що їсти більше було нічого.

Ще варто нагадати, що єдина страва американської кухні - це вкрадений у індіанців великий птах, і мега-свято втікача англо-переселенця (тобто кримінальника) який роками їв солонину і боби. Ото було мега-свято у цього інтелектуала - раз на рік поїсти велику запечену птицю, поцупивши її у місцевих (яких у рамках протестантської подяки отруїти б потім нишком).

А престижний французький суп буйабес - це коли рибалка, який живе прямо в своєму човнику (бо навіть на курінь на березі грошей немає) продавши основний улов, заварює залишок улову - який не вдалось продати навіть за гроші.

І на все це дивляться ті, що живуть в країні, де буженина, розтягаї, млинці з ікоркою, стерлядь та дванадцятишаровий м'ясний пиріг, балик, кулебяка з 4-ма видами м'яса. Дивляться і "офігівають". Тому що все перераховане вище раптово стало непрестижним - тому що не закордонне.

Бідолашні, злі люди.

Tags: Кулінарія
Subscribe

Recent Posts from This Journal

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 13
Buy for 200 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments