olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

*
Раніше наша країна асоціювалася лише з салом і горілкою, точніше самогонкою. Тепер же іноземці класифікують нашу державу за двома факторами: вродливі жінки і смачна їжа. Ще більший подив у них викликає той факт, ті ж гарні жінки, власне, і готують смачну їжу.

Які ж саме національні страви нашої кухні припали до душі, чи радше, до шлунка, гостям з-за кордону? Вітчизняні ресторатори виділяють шість страв, які користуються найбільшим попитом серед іноземців.

1. Сало

Здавна наша держава асоціювалася з салом. Ще за часів Запорізької Січі, козаки дражнили своїх найбільш потужніших ворогів «бусурманів» салом, у релігії яких – ісламі, цей продукт вважається забороненим, нечистим.

Зараз же сало, яке подається у різних варіаціях, викликає у гостей нашої країни виключно захоплення. Чого лише вартує перемелене сало з додаванням часнику, копчене сало і шкварки.



2. Квашені огірочки

Хрумка квашенина з бочечки – чудове доповнення до сала, і звісно, української горілки. Наші господині взагалі не тямлять себе без квашення та маринування огірків, які для іноземців є справжнім делікатесом.

У кращих закладах національної кухні дотепер зберігають солоні огірочки в холодних льохах. Подають їх як закуску – до того ж сала, печеного м’яса, смаженої картопельки з м’ясом тощо.



3. Ковбаса домашня

Особливо полюбляють іноземці нашу «пальцем пхану». Не дивно, адже на тлі м’ясного багатства, яке пропонується на прилавках магазинів, жодна з фірмових ковбас не зрівняється з домашньою. Вона смачна і в запеченому вигляді, і в сиро-в’яленому, і в копченому, і приготованому на грилі. Секрет її простий – вона натуральна і … приготована з любов’ю.



4. Вареники

Кожна господиня може похизуватися власним рецептом приготування вареників, причому – з найрізноманітнішими начинками – сиром, картоплею, грибами, фаршем, гречкою, а також у поєднанні, наприклад, картопля-фарш, картопля-гриби, гречка-гриби тощо.

Насправді ніякого особливого секрету немає – готуються вони зі звичайного прісного тіста. Взагалі, справжні українські вареники мають бути «пузатими», себто, великими, але при цьому надзвичайно м’якенькими. І звісно, шкварок і сметани до них додають вдосталь – страва ця далеко не дієтична, однак, надзвичайно смачна.

Більше того, в якості десерту в іменитих ресторанах нашої країни іноземцям пропонують ті ж вареники, але солодкі – з маком, вишнями, чорницями, полуницями, і, звісно, щедро политі сметаною.



5. Червоний борщ

Згідно тверджень етнографів, перші згадування про борщ в Україні датуються ще 15-им століттям. А до смаку іноземцям наш борщ припав перш за все тим, що він абсолютно відрізняється від усіх європейський перших страв.

Як відомо, за кордоном супи переважно перетирають на так звані крем-супи. Вони готуються значно швидше і тут не приділяється увага поетапному готуванню інгредієнтів. Саме тому український борщ є певним культурним шоком для іноземців. Для багатьох країн наш червоний борщ взагалі рахується екзотикою, оскільки буряк у них не вирощується взагалі.



6. Голубці

Ця страва європейського походження дуже міцно еволюціонувалася в українську кухню. Ми дещо додали, дещо відняли і тепер наші голубці у топі серед вподобань заморських гостей. Варто зауважити, що ця страва є і в грузинській кухні. Однак грузинські голубці, загорнуті в листя винограду, в листя капусти і фарширований перець мають однакову назву, а в нас це – різні страви.

Наші підприємливі ресторатори позиціонують голубці, як суші-роли для українських самураїв – козаків. Голубці зі сметаною, які для нас уже стали буденною стравою, для іноземців – просто вершина смаку. І на відміну від японських ролів, ними справді можна добряче наїстися, плюс за низьку, як для іноземців, ціну.



Тож, якщо ви чекаєте гостей з-за кордону і міркуєте над тим, що б такого незвичного приготувати, аби справити на них враження, порада проста – не забивайте собі голову і приготуйте вищевказані страви. Не варто зважати на те, що вони для нас звичні і часом буденні. Насправді – весь смак у простоті.

Тому готуймо, дивуймо і піднімаймо кулінарний авторитет своєї країни ще вище. Успіхів!

Tags: Про Україну
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • © Велопрогулянка. ;)

    * © Сьогодні прогулялася з дачі в райцентр на велосипеді. Ну, там на базар, у супермаркети ... Проїхала не багато, всього 30 кілометрів, з зупинками…

  • © 14 вересня. Сьогодні Семен Літо продає.

    * © Сьогдні День Семена літопродавця. Недолюблює Семен літо, не подобається йому спека, і тому він кожного року, 14 вересня влаштовує торги - продає…

  • © 11 вересня. Останній день бабиного літа.

    * © Останній день бабиного літа. Був теплий але дув дуже сильний вітер і вихрилося. Закінчилося перше молоде бабине літо. Через два дні настане…

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 13
Buy for 200 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments