olga_den_f (olga_den_f) wrote,
olga_den_f
olga_den_f

Масляна ! Масляна ! Чом така мала ? Якби тебе СІМ тижднів а Посту ОДИН !!! ;)))

*
У дитинстві Масляна для мене це вареники з сиром у маслі, та ще і з сметаною !



Ніяких млинців на Масляну, ніхто у нас у селі не пік.

Про те що на Масляну готують млинці я дізналася аж коли почала навчатися у ВУЗі. Тож для мене Масляна це вареники в основному з сиром, але можна варити будь з чим, за бажанням. ;))



Тісто для ВАРЕНИКІВ

Ми звикли робити тільки один вид тіста - борошно + вода + яйця. А дарма: насправді тісто для вареників теж можна приготувати в декількох варіантах.

Тісто класичне (склад):

* 3 склянки борошна
* 2 яйця
* 0,5 - 1 склянки теплої кип'яченої води
* трохи солі

Для початку борошно слід просіяти. Це потрібно для того, щоб тісто вийшло більш повітряним і пишним. У просіяному борошні зробити невелике заглиблення (щоб зручно було вливати воду і яйця).

У виїмку, яку ми зробили, влити поступово воду, розбити яйця, сіль, і замісити тісто.

Тісто заварне для вареників (склад):

Так-так, не дивуйтеся, на такому тісті теж роблять вареники.

Нам знадобиться:

* 4 склянки борошна
* 200 мл. молока
* 50 гр. вершкового масла
* 3 яєчні білки
* 2 ст. л. цукру
* 0,5 ч.л. солі

У каструлю вилити молоко, поступово додати цукор, масло, сіль, довести все до кипіння і зняти з вогню. Потім, повільно додати 1 склянку борошна, постійно помішуючи (щоб не утворювалися грудочки).
Після борошна, додати 3 білка, не перестаючи помішувати.

І, нарешті, в останню чергу, додати решту борошна і замісити тісто.

Після приготування, заварне тісто виходить особливо ніжним і розсипчастим, і вареники, приготовані на такому тесті, будуть танути в роті.

Тісто для вареників з фруктами (склад):

* 2 склянки пшеничного борошна
* 2 яйця
* 0,5 склянки молока
* 1 ст.л. вершкового масла
* 1 ст.л. цукру
* Сіль на кінчику ножа.

Масло попередньо розтопити на повільному вогні у невеликому посуді (розтоплювати мало необхідно, щоб потім легше було розтирати з іншими продуктами). Змішати з яйцями, додати цукор і сіль. Влити отриману суміш в борошно, замісити тісто. Дати тісту настоятися протягом 20 - 30 хвилин, потім приступити до приготування вареників.

Смачного!

Вітаю Всіх з Масляною !!! ;))

Tags: Смакота
Subscribe

promo olga_den_f march 19, 2016 17:35 13
Buy for 200 tokens
​* ( Розповідь жінки буде написана мовою - оригіналом, тобто суржиком Луганської області. ) Мені треба було проконсультуватися у лікаря, і дали мені направлення у обласну лікарню. Я підійшла до кабінету в якому йшов прийом. Біля кабінету сиділи на стільцях і стояли люди, я зайняла чергу. Раптом…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments